Ett bra skäl för att välja

Responsiv mobilvänlig hemsida – ett självklart val som alltid ingår i alla våra paket!

Varför en responsiv hemsida?

Alltfler använder mobilen för att surfa på nätet med, och det är idag lika nödvändigt att du har en fullt fungerande och mobilvänlig hemsida, som den är för datorer.

85% av mobil-surfarna anser att en mobilvänlig sida är viktigt för dem.

79% av dessa säger sig återvända till sökmotorn för att hitta en annan sida, om inte din är mobilvänlig.

67% säger att en mobilvänlig sida inspirerar dem till att köpa en produkt eller service via mobilen.

Google beslutade också att från och med April 2015 att ge fördel för mobilvänliga sidor när man gör sökningar i mobiler!

Så här fungerar det

En responsiv hemsida ändrar utseende och layout baserad på skärmstorleken som hemsidan besöks med. Responsiva hemsidor kan utformas så att  texten på sidan är lättare att läsa på mindre skärmar. Bilder blir mindre och innehållet läggs vertikalt istället. Man kan också utesluta vissa avsnitt att synas på till exempel mobiler m.m.

Allt detta gör att man inte behöver förstora hela sidan för att enkelt kunna läsa texten och man behöver inte heller dra sidledes i telefonens skärm för att se allt. De olika elementen lägger sig vertikalt längs skärmen, så man scrollar endast neråt och uppåt.

Därför behöver inte en hemsida som är responsiv någon speciell mobilsida, ej heller några mobilappar för funktionalitetens skull.

För att lätt förstå hur en responsiv hemsida fungerar behöver du bara surfa in på webbohem.se med din mobil eller surfbräda, så ser du hur det fungerar.

© Copyright - WebbOhem.se