Uppgraderingar

Hur du uppgraderar ditt tema och wordpress på ett enkelt och säkert sätt.

Hur man korrekt uppgraderar WordPress och Temat (mallen) (steg för steg)

Vill du uppgradera din webbplats med den senaste versionen av WordPress? De nya versionerna hjälper till att upprätthålla säkerheten, hastigheten och kompatibiliteten hos din WordPress-webbplats. De erbjuder också nya, spännande funktioner för din webbplats.

I den här artikeln visas hur du korrekt uppgraderar WordPress och ditt tema från din admin-instrumentpanel.

Varför ska du uppgradera din wordpress webbplats?

Uppgradering till den senaste versionen kommer att hålla din webbplats säker från skadliga koder eller innehåll. Det gör också din webbplats snabbare. Den nyaste versionen av både WordPress och ditt tema levereras alltid med ytterligare funktioner och det löser vanligtvis några problem från tidigare versioner. Det är också alltid viktigt att uppgradera både WordPress, ditt Tema samt alla Plugins du använder samtidigt eftersom de tidigare versionerna av tema, wp och plugins kanske inte är kompatibla med varandra om man bara uppgraderar en del av dem.

VIKTIGT! Full säkerhetskopiering av din webbplats

Innan du börjar uppgradera WordPress, ditt Tema och Plugins är det viktigt att du har en fullständig säkerhetskopia av din webbplats. Om din webbplats kraschar efter uppdateringen av någon anledning, så har du en säkerhetskopia för att återställa din webbplats till det normala. Den fulla backupen innehåller ditt innehåll, bilder, databaser och alla WordPress-filer.

Är du kund hos Webbohem kan du hoppa över detta avsnitt eftersom Webbohem alltid har en backup av hela din hemsida som är max någon vecka tillbaka.

Annars rekommenderas UpdraftPlus Plugin som har en fullt fungerande gratis version också.

1. Auto uppdatera ditt tema och temats plugins”

Det enklaste sättet att uppdatera ditt tema är att använda Avadas automatiska uppdateringsfunktion, vilket kräver att du har en giltig licens för temat. Webbohem har registrerat produkten för dig och när en Avada-uppdatering släpps kommer du att få ett uppdateringsmeddelande i din WP Adminpanel.

1a. Logga in och klicka på ”Uppdateringar” länken.

Uppgradera ditt tema

2b. Under avsnittet ”Teman” visas Avada-uppdateringsmeddelandet.

2c. Markera kryssrutan bredvid Avada-uppdateringen och klicka sedan på knappen ”Uppdatera teman” för att starta uppdateringen.

2d. Vänta på att uppdateringen ska slutföras. Ett succémeddelande visas när temat uppdaterats framgångsrikt.

starta uppdateringen

3. Uppgradera Avada Plugins

Nästa steg är att uppgradera nödvändiga plugins. Avada har 2 nödvändiga plugins, Fusion Core plugin och Fusion Builder plugin. Utan dessa plugins kommer temat inte att fungera korrekt. Med alla tema uppdateringar finns det också alltid en uppdatering för de nödvändiga pluginsen. Se till att du uppdaterar dessa efter uppgradering av temat för att säkerställa att du inte stöter på kompatibilitetsproblem. Förutom nödvändiga plugins behöver du även uppgradera andra Avada plugins om du har fler än de nödvändiga aktiva, t.ex. Events Plugin m.m.

3a. Gå till AVADA/PLUGINS från menyn.

Uppgradera avada plugins

3b. Då kommer du till sidan för Avada plugins som ser ut som i bilden nedan. För musen över plugins bilderna och klicka på den blå knappen för att uppdatera dem var för sig. (Obs! Du behöver endast uppdatera aktiva plugins som visar en uppdatera knapp).

Avada plugins

3c. Efter att varje plugins uppdaterats klart kommer du till en sida som visar förloppet över uppdateringen och att den uppdaterades framgångsrikt. Klicka på länken ”Return to Required Plugins Installer” för att fortsätta uppdatera nästa plugin.

Plugin uppdatering klar

4. Nu är det dags att uppgradera själva WordPress

Gå till ”Adminpanel/Uppdaterigar” igen. Klicka på den blå knappen för att uppdatera den svenska versionen av wordpress. När detta är gjort går du tillbaka hit och uppdaterar eventuella övriga tillägg  (plugins).
PROCESSEN KAN TA EN STUND OCH NAVIGERA INTE BORT FRÅN SIDAN INNAN UPPDATERINGEN HAR BEKRÄFTATS VARA FÄRDIG!

Uppgradera wordpress och plugins

Efter lyckad uppdatering kommer du till WordPress välkomstsida.

Uppdateringar lyckades

5. Uppdatera eventuella Patches

Ibland finns en del så kallade ”Patches” som helt enkelt är korrigeringar för funktioner. Om du har några sådana bör du gå igenom dem en efter en och uppdatera även dem. Gå till Avada/Fusion Patcher och uppdatera dem en efter en. (De kan bara uppdateras en efter en och bara i ordningen uppifrån ner).

Fusion Patcher
Sekretessinställningar
När du besöker vår webbplats kan den lagra information via din webbläsare från specifika tjänster, vanligtvis i form av cookies. Här kan du ändra dina sekretessinställningar. Observera att blockering av vissa typer av cookies kan påverka din upplevelse av vår webbplats och de tjänster vi erbjuder.