Starta en smart webbshop till ett bra pris

Funderar du på att starta en webbshop? Kanske som ett komplement till din fysiska butik eller bara som en produktkatalog online. Med verktygen WordPress / WooCommerce kan Webbohem skapa både en hemsida eller blogg för ditt företag, samt en väl fungerande online butik på samma gång. Vi hjälper dig att komma igång med produkter, installerar och designar din webbutik. WordPress / WooCommerce är utmärkta verktyg med många fördelar jämfört med konkurrenterna för att sälja produkter online.

Dessa fördelar gör det möjligt att arbeta snabbare, spendera mindre pengar, och i slutändan bli mer framgångsrik. Låt oss ta en titt på några övertygande skäl till varför butiker som körs på WordPress / WooCommerce har en konkurrensfördel.

 

Smarta och billiga lösningar på webbshop

Hela butiken är till 100% under din kontroll

Du äger butiken till 100% själv och har full kontroll på vad du kan sälja, du väljer var du vill ha din butik, hur den ser ut och hur du vill utveckla den. Du är aldrig begränsad eller fast med någonting, du kan uppgradera din server till något snabbare och större om utvecklingen visar att du blir i behov av det. WordPress / WooCommerce är inte som andra e-handels plattformar som ger dig ett enda val och sedan binder dig till det resten av livet.

Som vi nämnde redan kan andra plattformar begränsa din förmåga att växa eller utvecklas. Så är inte fallet med WordPress – du kan lägga till så mycket funktionalitet som du vill med hjälp av insticksmoduler och tillägg.

Flera försäljningskanaler, betalsystem och fraktmöjligheter

Med WooCommerce har du möjlighet att ha en produktkatalog på din Facebook sida, samt även sälja dina produkter på Fyndiq per automatik. WooCommerce har stöd för DIBS Account, Klarna, CertiTrade, Payson, PayPal, Payer, och flera andra populära betalningslösningar. Erbjud frakt med t.e.x. PostNord, DHL och välj om fraktkostnaden ska vara gratis, bestämmas efter vikt eller antal varor, eller om en fast kostnad sätts för de varor kunden beställt.

Några tips för att driva din webbshop

  • Se till att ha en tydlig kategorisering och navigering så att det blir enkelt att hitta den produkt man söker.
  • Använd bra produktbilder.
  • Lägg inte bara in en del av dina produkter, det kan se ut som om du inte har något att sälja.

Säljer du nischade produkter är det en klar fördel idag, det är inte så lätt att konkurrera med de redan stora webbutikerna med samma eller liknande produkter. Använd dig av innehållsmarknadsföring om du kan (du har utmärkta möjligheter till det med WordPress) och dra nytta av sociala medier som Instagram och Facebook.